Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2011 09:17 - Според учените от ЦЕРН Земята е плоска
Автор: universalnoto Категория: Други   
Прочетен: 7316 Коментари: 0 Гласове:
2



Физици от ЦЕРН и от италианската лаборатория Гран Сасо са установили, че субатомни частици могат да се движат по-бързо от светлината, съобщиха световните информационни агенции.

Тези резултати противоречат на Специалната теория на относителността на Алберт Айнщайн. Резултатите са шокирали учените. Неутрино е изминало разстоянието от синхротрон на ЦЕРН в района на Женева, един от елементите на Големия адронен колайдер, до подземната лаборатория Гран Сасо в Италия - 732 км, за няколко милиардни части от секундата по-бързо, отколкото се движи скоростта на светлината.

Неутриното е елементарна, неутрална частица, която е с много малка маса и на практика не взаимодейства с други частици. Неутриното почти незабелязано преминава през материята.

Учените успяват да регистрират със специални детектори само някои от тези частици. За три години работа международен екип от учени, които работят с един от тези детектори - с OPERA, са засекли 16 000 неутрино, съобщи "Сайънс".

Те са изчислили, че средно частиците изминават пътя между синхотрона на ЦЕРН и Гран Сасо за 2,43 милисекунди - това е приблизително с 60 наносекунди по-бързо, отколкото се предполага в изчисленията. Грешката в случая може да бъде от порядъка на 10 наносекунди.

"Ние директно измерваме времето по време на пътя. Вземаме разстоянието между обектите, измереното време и изчисляваме скоростта, както в училище" - казва официалният представител на OPERA Антонио Ередитато. Ередитато подчертава, че все още е рано да се опровергае Специалната теория на относителността на Айнщайн, според която нищо не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината.

Да, ама не са сетили, че неутриното е частицата преминаща най-лесно през материята и се движи от ЦЕРН до Гран Сасо по права линия, като минава през земята без да следва кривината на земята. А разтоянието между ЦЕРН и Гран Сасо 732 км е измерено по крива линия, защото Земята е кръгла. Естествено  че неутрините ще стигнат по-бързо от колкото, ако се движеха по крива линия, а не направо.
Вземаме разстоянието между обектите, измереното време и изчисляваме скоростта, както в училище" - казва официалният представител на OPERA Антонио Ередитато.
Явно този урок в училище въпросните учени са го пропуснали.
Че Земята е кръгла го е доказал Ератостен още преди 2300 години и дори е изчислил кривина й с грешка само от 4%!
Де си ,Ератостене, да ги видиш днешните акълии...

А кой плаща за тези скъпоструващи експерименти и за тези учени, които не знаят, че Земята е кръгла?

По повод на своята теория  Айнщайн казал на малкия си син, който го питал, защо е толкова известен: Някои хора просто са забравили, че земята, по която ходят, е кръгла. Аз им го припомних. 
Днес нека кой да го напомни, обаче на учените от ЦЕРН.
С пари можеш да построиш и най-големия колайдер, но не можеш да си купиш ум, когато го нямаш.
Какви ли нови бисери ще ни сервират тези учени от ЦЕРН, които не са никакви учени.


Тагове:   учени,   ЦЕРН,   Бисери,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnoto
Категория: Други
Прочетен: 698700
Постинги: 373
Коментари: 326
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031